Novi Sad
04.09.2012.
09:49 > 06:24
Novosadskom antifašisti Zoranu Petakovu izrečena je mera od 100 dana kućnog pritvora uz mere elektronskog nadzora, u zamenu za služenje kazne zatvora od 100 dana, navodi se u rešenju Prvog osnovnog suda iz Beograda.
  • Бачван

    06.09.2012 06:34
    Г. Пиплфокс, одакле Вам ти простачки изрази?
  • AnarhOrder

    06.09.2012 00:50
    Ovo je posledica, ali šta je uzrok apsurda?
    Uzrok je što se kod nas još uvek sudi za verbalne delikte, pa makar oni bili i tzv. govor mržnje. Treba tolerisati sve pa i govor mržnje, a samo dela trebaju da budu ta za koja se sudi.
    Sloboda govora znači mora biti apsolutna, inače i nije sloboda.
    Apsurda ima više, ali ovi se izdvajaju:
    - Petakov se sam zalaže za osudu i progon neistomišljenika - po istom principu je i kažnjen...
    - Iako je sud kaznio Petakova zbog uvrede - u građanskoj parnici je isti argument odbačen...
  • Piplfoks

    05.09.2012 12:33
    @anonimus
    Imaš arhivu vesti unazad od kako postoje komentari, pa stavi link lažovčino, ili od*ebi u skokovima. Za razliku od vas 'anonimusa', svakom mojem komentaru ovde na sajtu se može ući u trag.
  • pitanje

    05.09.2012 11:28
    G, a ko si ti da dođeš u Vojvodinu i stalno pljuješ po Vojvođanima na ovom sajtu, nazivaš ih fašistima jer su za to da svi građani budu ravnopravni, ismevaš njihov identitet i pravo na slobodu misli i govora?

    Ako ti se ovde ne sviđa, vrati se u lepo u matičnu državu iz koje si došao, Vojvođani vas ionako nisu zvali, već vas je Srbijica poslala da nam ovde širite klerofašizam, mržnju i svo ostalo zlo koje iz toga proizlazi.
  • 05.09.2012 09:47
    @Piplfoks
    Postoje na stotine.
  • Бачван

    05.09.2012 09:25
    @Piplfoks
    Добро је Пиплфокс, добро је, одмори мало...
  • Piplfoks

    05.09.2012 08:19
    @G
    Nisam ni sumnjao da oružje imaš, ne fali tako nešto nijednom mentalno ugroženom liku u ovoj zemlji. A kao što je simptom tvog teškog oblika ludila to što me optužuješ za nekakve komentare o proterivanju, iako nijedan takav ne postoji (podvlačim još jednom, NE POSTOJI), tako je isto i posledica tvog fiju-fiju stanja to što mi pretiš oružjem. Ne zbog toga što to pokazuje tvoje homicidne sociopatske tendencije - mada ima tu i toga, oo da - već i zato što bih ti prebio obe ruke kad bih probao. Ali dobro, koga to treba da čudi, lud si drugima pa si lud i sebi.
  • G

    05.09.2012 07:40
    @Piplfoks - nikako po 20 godina. Tebi i sličnima koji obitavate po ovom sajtu i širite međunacionalnu mržnju protiv pežorativno "serbendi" ne treba dozvoliti da se ikada više nađete slobodni u društvu jer predstavljate opasnost za svaku osobu u Vojvodini koja se drznula da bude rođena van nje, pa da danas vama "čistokrvnim samoprozvanim Vojvođanima" kvari vazduh koji udišete u vaše otrovne mešine. Tebi će najveća nagrada biti da završiš tamo gde pripadaš u ustanovi zatvorenog tipa - zaslužuješ upravo ono što su zaslužili i dobili ostali fašistički istomišljenici, što će i biti tako jer na vašu veliku žalost ima puno građana Vojvodine koji neće dozvoliti povampirenim fašistima koji se busaju u grudi kako su "demokratski i proevropski" da ikoga odavde proteraju. Jasno je da bi vam najdraže bilo da pazimo da se ljudskim govnima poput tebe obraćamo književnim jezikom (dok se ti konkretno svima obraćaš kako su glupi ali to je druga tema), i obavezno da se sami ponudimo da se samoproteramo jer smo se drznuli da se protivimo vašim demokratskim proncipima proterivanja građana koji ne misle kao svaki ljudski izmet koji je umislio da jedini ima pravo ovde da živi - samo ima da se načekate da se to desi, više puta sam rekao, oružje imam i sasuću ceo šaržer u mentalno poremećenog praznoglavca koji se ikada usudi da u Vojvodini nekoga proteruje.
  • Piplfoks

    05.09.2012 07:06
    'zalažu za proterivanje građana vojvodine prema tome gde su rođeni, kao i oni koji mrze sve što je srpsko i to veoma rado ispoljavaju u komentarima na svaku moguću vest ne spadaju u razumne osobe'

    Simptomi, simptomi... Jeste pile, samo takve ti nazivaš mentalno poremećenim, a nipošto svakoga ko ti protivreči. I svima odmah po 20 godina! Kao što sam već jednom rekao, prilično sam siguran da tvoja sklonost da sve oko sebe nazivaš poremećenim verovatno potiče od toga što na tvom odeljenju, jedinom mestu osim interneta kojem imaš pristup, verovatno samo takvi i borave. Ajd' sad po lekić, devet sati je!
  • G

    05.09.2012 06:59
    @Janko - ja sam više puta rekao da ne okrećem drugi obraz fašistima poput tebe, i da od mene možeš da dobiješ samo šamarčinu ili metak u čelo budeš li se ikada usudio da sprovedeš u delo pretnje da ćeš nekoga da proteruješ iz Vojvodine. Zadivljujuć je međutim nivo mentalne retardacije koju ispoljavaš, da si zabeležio komentar iz jedne vesti o Rusiji a da i posle nekoliko navrata u kojim sam eksplicitno naveo da je neophodno informisati se u drugim medijima jer dotični nije dao izjavu za R021 ti i dalje nisi to u stanju, nego posle svih sopstvenih srbomrzačkih izjava na ovom sajtu očekuješ od mene književni rečnik pokušavajući samom sebi da daješ legitimitet vađenjem samo mog komentara bez svojih "književnih izjava" po ovom sajtu. Rečnik koji si od mene dobio je jedini koji zaslužuje ljudska gnjida koja zatrovana mržnjom širi istu gde stigne, a treba da si apsolutan i potpun idiot ako zaista smatraš da jedan fašista zaslužuje išta bolje.
  • G

    05.09.2012 06:50
    @Piplfoks - ja ću veoma rado da odgovaram pred sudom za uvrede koje vas pogađaju, ako istovremeno i vi "gospodine" završite minimalno 20 godina u zatvoru zbog raspirivanja verske i nacionalne mržnje. Na vašu žalost na planeti Zemlji osobe koji pozivaju i učestvuju u pozivima na proterivanje građana ne spadaju u mentalno zdrave, te ćete stoga jako teško dokazati neistinitost mojih izjava.
  • Pescanik

    05.09.2012 06:28
    dzamahirija
    "...da je i on, kao hrišćanin, uvređen zbog istupa Petakova."
    Ovaj covek je opasan!
    Ova drzava je pravoslavna dzamahirija!
  • Piplfoks

    05.09.2012 05:32
    @G
    'poštovani mentalno poremećeni gospodine...'

    Eee, to je već ono dobro poznato govedo koje nam izaziva vomitus. Dobrodošao nazad, već smo se zabrinuli! Ma znao sam ja da ti je previše slatko da ovde 'vređaš koga hoćeš i kako hoćeš bez ikakve odgovornosti'.
  • janko

    05.09.2012 05:12
    @G (lep recnik, jos lepse vaspitanje)
    da si pročitao moj komentar sa razumevanjem što zaslepljen mržnjom nisi u stanju, bilo bi jasno da je potrebno da pročitaš i još poneki medij pre nego što se uhvatiš prevoda interpretacije izjave bivšeg državnog službenika jedne zemlje - u tvojoj ucrvljaloj šupljini u kojoj anatomski spada mozak uveren sam obitava stručno mišljenje da je dotični izjavu dao lično za R021, pa je oni prenose iz prve ruke. A tvoja srbomrzačka jazbina je personifikacija septičke jame iz koje bljuješ svoj otrov i mržnju, većina ako ne i svi tvoji komentari ispunjeni su zlobom i mržnjom prema svemu što je srpsko.
  • Spark

    05.09.2012 05:03
    ?
    100 dana samo zato sto je rekao da su konji apokalipse?
  • mile

    05.09.2012 04:46
    dokle ce te bradonje biti zasticene za sve ono lose sto cine ovom narodu a onaj sto ubi onog coveka ce sigurno dobiti opomenu pred iskljucenje .najveci moguci prezir prema mantijasima . tu se ne moze reci da medju njima ima i dobrih , ja to nisam doziveo , svasta bi vam ispricao o njihovom nemoralu i lopovluku al necu da prodjem ko ovaj covek svaka mu cast.
  • novosadjan

    05.09.2012 01:50
    da mi je samo jedan dan da budem tito malo da se poigram sa bradatim stvorovima nisu oni jahaci apokalipse vec sama apokalipsa
  • 04.09.2012 23:56
    Pitanje za pravnike
    Da li je moguce preinacenje presude bez novog procesa? Znam da se u slucaju priznavanja dela mogu dobiti neke olaksice, ali ovde je presuda vec donesena na 100.000 koje se pretvaraju u 100 dana, ako se kazna ne plati. Da li se u ovom slucaju kucni pritvor moze dobiti i bez politickog pritiska?
  • Lusi NS

    04.09.2012 21:11
    @Piplfoks: bravo za komentar.Mislim, da gospodina G treba ignorisati, jer je očigledno, da je dotični patološki slučaj.
  • Humpty Dumpty

    04.09.2012 20:16
    A kad će Sotona od Irineja i ostala gospoda popovska da malo plaća poreze kad već imadu sva prava i teraju ljude u prtvor zbog reči...? Ajd da imaju i po koju obavezu? Ili im je možda ovozemaljski zadatak da održavaju veći procenat prodaje luksuznih automobila?
  • zvoncica

    04.09.2012 19:30
    sta se jedite
    ..Petakov ce taman imati 100 dana obezbedjens smestaj i hranu, jer posle 12og septembra, kako izgleda, nece vis ebiti ni u kakvom UO, nit ce njegova Crna kuca dobijati ikakve finansije..
  • Zeka

    04.09.2012 19:03
    Ceca
    Samo sluge režima preko veze dobijaju elektronske narukvice umesto prave robije.
  • vesna

    04.09.2012 18:22
    I onda mene ljudi zezaju kad kazem da se plasim da javno govorim, da imam slobodu govora.
  • зики

    04.09.2012 18:12
    кућни притвор
    ију,ала лају љигаве кере!
  • 04.09.2012 18:03
    @G
    "sloboda govora" ne znači gospodine da možete da vređate koga hoćete i kako hoćete bez ikakve odgovornosti. sjajno, nemam reci.... a sta i ocekivati od velikog g.
  • G

    04.09.2012 17:51
    @Piplfoks - poštovani mentalno poremećeni gospodine, navedite gde sam nekoga imenom i prezimenom javno oklevetao na ovom sajtu ili bilo gde drugde u javnosti. O "razumnom komuniciranju" da ne govorimo - sagovornici da tako nazovemo mentalno poremećene i šizofrene osobe koji se zalažu za proterivanje građana vojvodine prema tome gde su rođeni, kao i oni koji mrze sve što je srpsko i to veoma rado ispoljavaju u komentarima na svaku moguću vest ne spadaju u razumne osobe, niti ću ja (u skladu hrišćanstva ili drugih sličnih verovanja) takvima da "okrenem drugi obraz".
  • Nole

    04.09.2012 17:40
    Nisam upcen
    Posto nisam upucen u celu stvar, zanima me samo 'el su ovi gore na slici neki nacisti - vrlo im lice?!
  • paolo

    04.09.2012 16:00
    ...
    Znaci moze na Vosu protiv palmine jagodine, to traje dva sata (bez piva sa SG!...
    Vidimo se, Zeko,!

    Sekularna srbija, ODMAH!!!
  • NadaNS

    04.09.2012 15:58
    4 jahača
    Čudi me da niko nije prokomentarisao popovu 'alavost! Tražio milion dinara odštete!
  • Stanišić

    04.09.2012 15:56
    poznajem čoveka
    O oštećenome pišite s malo više uviđavnosti. On nikad u životu nije imao devojku.
  • Srpska majka

    04.09.2012 15:22
    Pa kad je mogla Ceca..
    ..može i Zeka! :)))
  • mrva

    04.09.2012 14:52
    @Ateist
    Da, potpuno pogresno si shvatio.
  • ne volem

    04.09.2012 14:42
    Ne volim Bulovića ni SPC, ali ni AFANS, koji je podmladak lige. Kome to nije jasno i veruje da su to neki antifašisti, borci za ljudska prava, grdno se vara. U pitanju je ekstremistička organizacija koju treba zabraniti.
  • 04.09.2012 14:40
    E Tesla, Tesla, da nije bilo tebe, sada bi ovaj lepo gulio u bajboku umesto da se izležava kod kuće.
  • iz birtije

    04.09.2012 14:34
    Šta bi tek bilo da mu je stao na kurje oko?
  • Justice

    04.09.2012 14:24
    kako su smesni...
    kako su smesni samo ovi anti-fasisti..cuj INKVIZICIJA, porediti hiljade ubijenih sa jednim kucnim pritvorom to moze samo njihov mozak.
  • hm..

    04.09.2012 14:22
    anticrkveni delikt, sačuvaj ...Sotono?
    Jel vladika dokazao da nije džokej u slobodno ili radno vreme? Nije. Nema delikta. I rest my case.
  • Ateista

    04.09.2012 14:20
    STOP militantnim ateistima!
    STOP fašizmu "anti"-fašista!
    STOP neonacistima!
  • Jovan

    04.09.2012 13:47
    Pomiluj me Boze po velikoj milosti svojoj i po obilju milosrdja Tvoga, oprosti mi sagresenja moja hotimicna i nehotimicna ucinjena recju i delom svesno i nesvesno...
  • Piplfoks

    04.09.2012 13:44
    @G
    'Ne znači gospodine da možete da vređate koga hoćete i kako hoćete bez ikakve odgovornosti'

    Hahahahahaha... To kaže bedan izgovor za čoveka koje je ovde po sajtu podelio rekordan broj uvredljivih epiteta, i to bez diskriminacije - i onima koji (uzalud) pokušavaju da razumno i fino komuniciraju s njim, a i nama koji smo davno digli ruke od pretvaranja da je u pitanju viši oblik života od govečeta. Čudi me i što si izdržao do kraja tog komentara da ne počneš da mučeš uvrede, i to je neko dostignuće.
  • Hralampije

    04.09.2012 13:20
    Aj a mislim.....
    da se onaj čobančić iz Koluta golica u bulju!!!!
  • Нимбус

    04.09.2012 13:04
    А свињац?
    Заборавили како је Ласло Шаш, зато што је "увредио" хортијевца, диринчио на имању КПД две недеље? Једва га спасли.
    А овај ауструграски брабоњак из чанкове гузице, ће да се захебава?
    Па срамота и здррравооо!
  • FabK

    04.09.2012 13:00
    najzad...
    ...od danas, ime mu je Zeca :)
  • simaNS

    04.09.2012 12:43
    da li irinej zna
    da je bog kinez i da voli 2-3 devojke odjednom sa spricerom u ruci ?
    ps-njegov pulen je onaj ubica u mantiji popa koji je uzeo 120000 eura za dve godine,voli metal,motore i slobodne zene !!
  • G

    04.09.2012 12:37
    @Mrva - "sloboda govora" ne znači gospodine da možete da vređate koga hoćete i kako hoćete bez ikakve odgovornosti. Ako je dotični dokazao svoje tvrdnje da je oštećeni "jahač apokalipse" onda nema reči o uvredi, ne nalazim u tekstu međutim da se to dogodilo. Zato sledeći put ako dotični ima dokaze da su pomenuti počinili krivično ili prekršajno delo, odnosno imali neku vrstu negativnog uticaja na društvo, neka to konkretno i imenuje umesto da igrom reči glumi kompetentnost. Vama bih preporučio da "slobodu govora" testirate recimo u SAD - na aerodromu na koji pristignete, samo recite reč "bomba", da vidite šta će da vam se desi zbog vaše "slobode".
  • ateist

    04.09.2012 12:32
    "Ne sramoti nas ateiste, mi znamo pravopis."

    Kakva glupa izjava. Sta je recimo sa nekim (nepismenim) plemenima, zar i oni nisu ateisti? Verujem da bi i ti po tvojoj definiciji sramotio "ateiste" kada bi trebao nesto da napises na engleskom, ruskom, nemackom. Ti ne razumes ni znacenje reci "jadno". Je li to neki urbani pravopis?

    Ne znam zasto stices utisak da sam ja ( nisam doticni Nebojsa) isti kao ti te i da posedujemo isto znanje, iako sam recimo ateista? Ateisti se ne odlikuju grupisanjem u krda i jednoumljem, ili sam ja nesto pogresno shvatio? Mi imamo samo jednu dodirnu tacku, ostale mogu a i ne moraju da postoje. Biti ateista ne znaci biti nadreden ljudima koji veruju.Ljudi su razliciti, nemamo svi iste prilike u zivotu, nemojmo se zaludivati da smo mi na vrhu sveta, jer uvek postoji neko bolji, jaci , lepsi i pametniji od nas.

    ateist, sloboda za Petakova
  • Vlada Jeremić

    04.09.2012 12:10
    Podrška drugu Zeki !
    Skrnava država u sadejstvu sa tzv. gazdama i bradatim ološem (koji je jedino za vreme Tita znao di mu je mesto) pokušava da uguši svaku slobodu, i da stvori džamahiriju; ako ne pomoću batinaša i propalica iz kojekavih srBskih omladina, onda to uspeva uz pomoć sudije "hrišćanina" !!! Sramotno što se antifašisti hapse i progone, svaka različitost guši, dok državni službenici, poput načelnika PU Vranje i brigadnog generala Vojske Srbije Milosava Simovića odlaze na prastos Hitlerovim saradnicima u Vranju !!!
  • 04.09.2012 11:50
    Ax
    Ja bih voleo da jednog dana bog pojavi i ispostavi se da je crnkinja lezbejka. Trebalo bi videti vladiku i ostale u toj situaciji :)
  • Mrva

    04.09.2012 11:49
    @Nemanja
    Ne sramoti nas ateiste, mi znamo pravopis. Druga stvar, ovde se ocigledno radi o osudi "napada na pravoslavlje", a tebi bi kao ateisti trebalo da bude jasno da je to irelevantna i debilna stvar, koja cak nije ni ustavom definisana. To je napad na slobodu govora i "pecka" da nam pokaze da se crkvene utvare moraju postovati. A ne moraju! Posto je sudija hriscanin, kako kaze, i samog ga pogodio slucaj, jasno je da je sudjenje pristrasno i jadno. Jadan onaj koji dopadne saka takvom sudiji.
  • 100 evra

    04.09.2012 11:37
    @ Nemanja
    Nemanja druze, popovi toliko skrnave i uzasavaju covecanstvo vec vekovima sa svojom bahatoscu i ostalim bludnim,pohlepnim,laznim,bahatim delima da je dosta vise sa prastanjima i razumevanjima za te bradate mantije. Vreme je da nauce neke stvari.
  • 04.09.2012 11:31
    pun mi je više ...... popova što im smetaju deca i zmajeve dečije igre,treba rasterati tu bradatu bratiju koja nije naučila ništa da radi,a bolje živi od svih nas koji po ceo dan radimo da bi preživeli.
  • Nemanja

    04.09.2012 11:28
    Da se razumemo, atheista sam, i stvarno mislim da je religija jedno od vecih zla koje je zahvatilo covecanstvo.
    Ali ako vec postoji zakon se mora postovati i tacka. Nemoze svako da vredja i skrnavi nesto samo zato sto nevoli, postoje druge metode kako izraziti ne zadovoljstvo ili skrenuti paznju javnosti na oredjeni problem!
  • 21114

    04.09.2012 11:28
    Vladika Irinej je demon! Vladika Irinej je zlo! Vladika Irinej je sotona! Pravda i sloboda za Petakova!
  • mrva

    04.09.2012 10:52
    Srpski ogranak ruske inkvizicije
  • Petar

    04.09.2012 10:40
    Eeeee....
    ....kad bi ja sada napisao šta mislim o njima četvorici, vi to sigurno ne biste objavili, zato ćutim.
    Znam samo da je u ovoj zemlji bilo više sreće dok su dotične jahali i čupali za brade!
    Mislite o tome!
  • NAZI HUNTER

    04.09.2012 10:40
    Sloboda za Zeku - državne teroriste u zatvor
  • 04.09.2012 10:30
    Liman
    Free Pussy Rabbit !

    Liman
  • Pirova pobeda

    04.09.2012 10:28
    Poenta nije u tome KAKO ce neko izdrzavati kaznu nego DA LI je u redu da se takvo delo kazni!
  • h1n1

    04.09.2012 10:27
    ala je vest
    trebao je još više da dobije.
  • Petar

    04.09.2012 10:24
    Srednji vek. Trebali ste ga kazniti sa 50 udaraca bičem ispred Vladičanskog dvora, bilo bi prikladnije kontekstu. A i plebs bi se naučio da se ne zajebava sa božijim izaslanicima.
  • 04.09.2012 10:22
    Liman
    Free Pussy Rabbit ! LIMAN
  • Tiberius

    04.09.2012 10:16
    vladika irinej je jahac apokalipse!
  • Bonobo

    04.09.2012 10:15
    Ama potpuno je nebitno ko je Petakov, šta radi inače, kakav je čovek, itd.
    Moramo li ponovo da ulazimo u sve detalje zašto je bilo kakva presuda u ovom slučaju osim oslobađajuće direktan napad na slobodu govora?

  • Naporni

    04.09.2012 10:15
    Predam ti popa baksuza
    Nije mi jasno kako je Petakov mogao da odvali takvu glupost da tzv SPC podrzava extremiste i naciste. Ona ih jednostavno kanonizuje i pretvara u svetce.
    Inace, da je Drug Tito ziv, ta bradata cudovista bi bila manja od makovog zrna.
  • Sremcina

    04.09.2012 10:14
    Dzamahirija!
  • 04.09.2012 10:12
    Daniela
    aj da je nešto lagao, pa da razumem kaznu, ali ovako...
  • marija

    04.09.2012 10:12
    podrška za PETAKOVIĆA,čovek je govorio ono što vidi,oseća i čuje .Šta ovo znači popovi zaštićeni
    ko beli medvedi.
  • drži se Zeko

    04.09.2012 10:11
    Srbija je na putu da postane pravoslavna džamahirija! A ova četvorica jesu jahači apokalipse!
  • goran NS

    04.09.2012 10:04
    ako neko ne povuce ručnu kočnicu, odosmo mi u PM
    :(
  • Miroslava

    04.09.2012 09:56
    ...
    E vise mi je dosta ovog Irineja!
  • 04.09.2012 09:53
    Free Pussy Rabbit
    Free Pussy Rabbit :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna